Miopie
olimpiq stemxcell
Vita Crystal
PROMOTIE
Cauta
Cos: 0 produse (0 Lei)

Miopie


Miopia este cauzata de cresterea puterii de refractie a ochiului si alungirea globului ocular, ca urmare a privitului obiectelor de aproape (mai ales in timpul scrisului si cititului). Bolnavul miop nu vede bine de la distanta si de aceea el trebuie sa apropie obiectele de ochi si sa stranga pleoapele. Corectia miopiei se face cu ochelari cu lentile divergente.
Grade de miopie: mica, pana la 3 dioptrii, medie, intre 3-6 dioptrii, mare, intre 6-8 dioptrii, forte, peste 8 dioptrii
Clinic, exista patru categorii de miopie:
a) miopia simpla (tulburare de refractie).
b) miopia degenerativa (miopia boala).
c) miopia maligna.
d) miopia axiala.-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Forte Olimpiq StemXcell 175% 1 luna
Puncte Bonus: 152
826 lei 661 lei
 Buc
-20%
Puncte Bonus: 87.5
490 lei 392 lei
 Buc
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Olimpiq StemXCell 50% 2 luni
Puncte Bonus: 162.5
904 lei 723 lei
 Buc
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Forte Olimpiq StemXcell 175% - 2 luni
Puncte Bonus: 205
1113 lei 890 lei
 Buc
-20%
Puncte Bonus: 75
401 lei 321 lei
 Buc
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 175% 60/60
Puncte Bonus: 135
725 lei 580 lei
 Buc
Puncte Bonus: 8.4
46 lei
 Buc


Miopie
Cauze:
Cele mai multe cazuri de miopie sunt generate de o modificare a formei globului ocular. La pacientii normali este rotund, iar la cei cu miopie are forma unui ou. Miopia, este de obicei, mostenita.  Miopia mai este provocata si de activitatile care implica folosirea pentru un timp indelungat a vederii de aproape, cum ar fi cititul sau vizionarea programelor de televiziune de la o distanta prea mica.

In afara de aceste modificari ale formei globului ocular, mai exista cateva cauze rare de miopie. Acestea sunt:  miopia patologica - o boala in care polul posterior al globului ocular continua sa se dezvolte dupa ce a atins dimensiunile fiziologice (dimensiunile globului ocular la care vederea este clara), miopia secundara apare ca urmare a altor boli sau situatii patologice cum ar fi nasterea prematura (nasterea inainte de implinirea celor 9 luni de sarcina), pseudomiopia sau miopia brusc instalata este o situatie in care miopia se agraveaza rapid din cauza unei alte boli, cum ar fi diabetul zaharat necontrolat prin dieta sau medicamente.
Persoanele care au un grad inalt de miopie, conditie cunoscuta sub denumirea de miopie severa, au un risc crescut pentru dezlipirea de retina sau glaucom (cresterea tensiunii in interiorul globului ocular).
Simptome: dificultati in vederea obiectelor situate la distanta, reducerea performantelor scolare sau sportive, cefalee, deplasari ale globilor oculari, strabism, oboseala in timpul sofatului, efectuarii de activitati sportive sau a privirii la distant, copiii de obicei se plang ca nu vad la tabla la scoala.
Factori de risc: istoric familial (mai multe persoane cu miopie intr-o familie),  sexul feminine, prematurii, in special cei care au retinopatie de prematuritate, au un risc crescut. Exista boli mostenite ale ochiului sau alte afectiuni care pot creste riscul de imbolnavire.