Produsele Vita Crystal sunt preparate cu foarte multă grijă, având în compoziţia lor doar substanţe naturale şi energii concentrate, substanţe care din punct de vedere fiziologic sunt valoroase atât ca suplimente nutritive, cât şi pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos, sprijinind astfel procesele de auto-echilibrare şi auto-vindecare.

Cyto Flavin7+

cyto-flavin-7+Cyto Flavin7+, 90 capsule

Este un complex de flavonoide vegetale, enzime (germeni de grâu, germeni de broccoli, germeni de lucernă) cu acţiune sinergică de combatere a tumorilor. Efectul flavonoidelor este bine-venit pacienţilor cu afecţiuni tumorale,ca şi adjuvant în tratamentul principal, în reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei sau prevenirea apariţiei tumorilor. Flavonoidele sunt produşi secundari ai metabolismului plantelor capabile de fotosinteză, fiind încadraţi în categoria compuşilor cu structură polifenolică. Conţinutul în flavonoide al capsulei Flavin7 este dat de extractul concentrat liofilizat al fructelor din compoziţie. Flavonoidele îşi exercită acţiunea în principal la nivelul sistemului digestiv şi circulator, fiind absorbiţi la nivel intestinal. Prin acţiunea de legare a radicalilor liberi, prezintă un efect antioxidant marcat.

(Prin antioxidanţi înţelegem acele molecule cu structură stabilă, care se leagă de agenţii oxidanţi cu structură instabilă, neutralizându-i. Rolul agenţilor oxidanţi în apariţia afecţiunilor cardio-vasculare şi a îmbătrânirii precoce, este bine cunoscut.) Efectul biologic favorabil al flavonoidelor a fost studiat în numeroase clinici şi laboratoare autohtone şi din străinătate.

Ce anume trebuie să cunoaştem în legătură cu enzimele?

 sunt compuşi proteici, care măresc viteza reacţiilor chimice din organism (exercită rol catalitic)  s-au pus în evidenţă 3000 de enzime aparţinând organismului uman

 în decursul unui singur minut enzimele catalizează 36 milioane de procese biochimice

 organismul este echipat la naştere cu o anumită cantitate de enzime, care -ca şi vitaminele-trebuiesc suplimentate continuu

 contrar vitaminelor, enzimele pot fi sintetizate doar de organismele vii

 principala sursă de enzime pentru om o reprezintă germenii vegetali Datorită efectului umidităţii şi căldurii, din minuscula sămânţă viaţa erupe cu o energie covârşitoare. Seminţele conţin o cantitate uriaşă de enzime, necesare creşterii plantei, conţinutul acestora fiind considerabil mărit în momentul germinării. Starea noastră de sănătate depinde de existenţa unei cantităţi suficiente de enzime în organism! Stările post-tratament, alimentaţia deficitară şi expunerea la boli reduce considerabil numărul enzimelor din sistemul nostru enzimatic, determinând alterarea echilibrului în timp şi expunerea organismului la maladii severe. Germenele conţine toate elementele necesare bunei funcţionări a organismului. În cursul procesului de germinare, conţinutul în vitamina C creşte de 27 ori, conţinutul în caroten creşte cu 200% după 2 ore de germinare; conţinutul în vitamina B creşte cu 50%, iar cel al vitaminei E cu 120%. Germenii conţin o cantitate de energie cu 25% mai mare în comparaţie cu carnea, dar nu determină creştere ponderală. Germenele de broccoli Este considerat cel mai eficace remediu în tratamentul cancerului de colon şi gastric, dar şi în tratamentul cancerelor de prostată, rect, faringian, pulmonar şi al vezicii urinare, datorită conţinutului în hidrochinonglicozide, care îi conferă proprietăţi de prevenire şi stopare a apariţiei şi dezvoltării procesului cancerigen. Germenele de grâu Utilizat în Egiptul antic, respectiv în medicina tradiţională pentru efectul roborant, de fortificare, detoxifiere şi de combatere a apariţiei tumorilor. Germenele de lucernă Datorită conţinutului de estrogeni vegetali are rol în prevenirea apariţiei cancerului mamar, respectiv în tratamentul adjuvant al proceselor inflamatorii ale colonului.

Produsul nu vindecă, nu tratează şi nu previne apariţia bolilor.

 

Producator: VITA CRYSTAL

Flavin7

Flavin7Flavin7 este un concentrat special de flavonoide vegetale, extras prin separare moleculara din fructe colorate, atent selectionate (struguri negri, mure negre, porumbele, fructe de soc, cirese negre, prune si mere).  

Flavonoidele sunt produsi secundari ai metabolismului plantelor capabile de fotosinteza, fiind incadrati in categoria compusilor cu structura polifenolica. Efectele biologice favorabile ale flavonoidelor au fost studiate in numeroase clinici si laboratoare din tara si din strainatate. Prin impiedicarea proceselor oxidative a acizilor grasi de la nivelul peretilor celulari, flavonoidele exercita o actiune deosebit de benefica asupra sistemului cardio-vascular.

Prezentare: Flavin7 este disponibil in mai multe variante cantitative: Flavin7 200ml, Flavin7 500ml si Flavin7 1000ml.

Administrare: Se recomanda consumul a 10-20 ml de Flavin7 dimineata, pe stomacul gol (pentru o absorbtie mai buna), dar se poate utiliza oricand, chiar si de mai multe ori pe zi. In cazul unei administrari de intretinere, de lunga durata, se recomanda consumul zilnic a 5-10ml Flavin7.

{vvmodule 58}

Red Aloe

red_aloeRed Aloe - 500 ml

Red Aloe contine Aloe Vera si concentrat de flavonoizi extrasi din fructe rosii.

{vvmodule 58}

Aloe Vera - capsule

Aloe VeraAloe Vera este cunoscută de demult ca şi elixirul minune al vieţii lungi. Pentru valoarea nutritivă şi efectul vindecător deosebit, mai este numită şi “regina plantelor medicinale”. Aloe Vera hrăneşte toate celulele corpului, ceea ce este foarte important, pentru că celulele numai atunci sunt rezistente şi îşi îndeplinesc rolul dat de natură, dacă sunt corect hrănite.

Substanţele active ale Aloe Vera – mucopolizaharide, antraceni si acizi organici – au efect regenerativ, purificator şi imunizant asupra organismului. Aloe Vera măreşte activitatea sistemului imunitar în mod adaptativ, ceea ce inseamnă că atunci şi acolo activează sistemul imunitar, când trebuie şi unde trebuie (acţiune imunomodulatoare).

Compoziţie / 1 capsulă: Aloe Vera 50 mg, polifenoli total 11,6 mg din care flavonoizi 8 mg si resveratrol 0,006 mg.

Administrare: zilnic 1 -2 capsule; în caz de afecţiuni grave consultaţi medicul pentru marirea dozei.

Prezentare: flacoane cu 100 sau 250 capsule

{vvmodule 58}

Aloe Vera are efecte semnificative în urmatoarele direcţii:
Ulcer gastric: scade nivelul acizilor care provoaca ulcerul, ajută la regenerarea mucoasei stomacale.

Detoxifierea ficatului: cu ajutorul conţinutului de colină, zinc si seleniu, face mai elastică membrana celulei de ficat şi îmbunataţeşte metabolismul ficatului.

Arteroscleroza: conţine numeroase substanţe active care ajută organismul în prelucrarea colesterolului şi astfel împiedică depunerea acestuia.

Infecţii virale, boli cauzate de ciuperci: conţinutul de acemanan şi glicozizi stimulează sistemul imunitar, luptând astfel împotriva agenţilor patogeni.

Probleme de piele: zahărul compus din Aloe Vera, impreună cu câteva enzime, întăresc sistemul imunitar al organismului şi, în acelaşi timp, este antiinflamator, are efect antibiotic natural (de ex. acţionează în: erupţii alergice, acnee, eczemă, ulcer varicos)

Inflamaţia articulaţiilor, reumatism: mulţumită efectului antiinflamator al acidului cinamic si acidului crisofanic, utilizarea de Aloe Vera poate reduce sau chiar îndepărta durerea şi, astfel, articulaţiile îşi recapătă mobilitatea.

Probleme ale aparatului respirator: Aloe Vera activează o serie de molecule care participă la diferite cicluri biochimice – inclusiv respiraţia plămânilor şi a celulelor – îmbunătăţind astfel starea pacienţilor care suferă de astm.

Sistemul hormonal: Aloe Vera activează şi reglează sistemul endocrin, inclusiv pancreasul, glandele suprarenale, timusul şi tiroida.

Subcategorii

 • Flavonoide

  Flavonoidele au fost descoperite in 1936, de catre savantul maghiar Szent-Gyorgyi Albert, laureat al Premiului Nobel. Preluandu-i cercetarile, urmasii sai, reuniti in cadrul Institutului Vita Crystal din Ungaria, uimesc lumea medicala prin concentrate pure de flavonoide, comercializate sub denumirea de Flavin7 sau Flavin.

 • Suplimente nutriționale

  Suplimentele nutritive sunt preparate conditionate sub forma de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au in compozitia lor nutrienti sau alte substante comestibile, ce sunt consumate in cantitati definite, in mod suplimentar fata de aportul alimentar obisnuit.

 • Olimpiq StemXCell

  Celulele stem sunt celule nediferentiate care poseda capacitatea de a se transforma in celule inalt specializate, care mai departe pot forma orice tip de tesut si organ din corp. Importanta lor rezida tocmai in aceasta posibilitate de a se dezvolta in orice tip de celula din organismul uman.
  Celulele stem adulte sunt celule nediferentiate aflate printre celule cu functii specializate, in cadrul unui tesut sau organ, care au capacitatea de autoregenerare si de diferentiere in cele mai importante tipuri celulare. Rolul esential al acestor celule in organismul viu este acela de a mentine integritatea si de a repara uzura tesutului in care se gasesc.
  Astfel de celule stem au fost identificate in multe tesuturi si organe, unde pot ramane sub forma nediferentiata chiar si ani, pana cand sunt activate si incep sa se divida sub influenta directa a leziunilor tisulare ce trebuie reparate.

  Deoarece Celulele Stem adulte din maduva osoasa si din tesuturi alcatuiesc sistemul de "regenerare" naturala a organismului, Vita Crystal Research a studiat modalitatile de stimulare a producerii si a conservarii numarului de celule stem. Scopul a fost stimularea regenerarii generale al organismului si echilibrarea, eventual reducerea fenomenelor de imbatranire. Rezultatul revolutionarde piata a fost familia de produse Olimpiq StemXCell.

  Populatia tinta a acestor produse este categoria oamenilor in curs de imbatranire, lipsiti de boli grave. Aici am sublinia din nou importanta majora a preventiei primare si secundare!
  Dar, fiind accesibil tuturor, acest produs poate fi utilizat si de catre oamenii suferinzi de diferite boli, care spera in posibilatile nelimitate ale Celulelor Stem.

  Produsele din gama Olimpiq StemXCell contin doua tipuri de capsule: unul cu rol stimulator al celulelor stem adulte (Olimpiq StemX) si altul cu rol protector (Olimpiq XCell).

 • Vitamine și Minerale

  Vitaminele reprezinta o clasa de substante organice ce sunt indispensabile organismului uman si care, in cantitati foarte mici, asigura cresterea, dezvoltarea si functionarea normala a acestuia.
  Sursa principala de vitamine pentru om o reprezinta plantele si produsele acestora. O sursa secundara de vitamine o constituie flora bacteriana din intestinul gros, ce sintetizeaza anumite vitamine necesare organismului.

  Mineralele joacă si ele un rol esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Nu se poate vorbi de sanatatea mintii si a trupului in absenta mineralelor. Alaturi de vitamine, substantele minerale sunt vitale pentru organism.

  Sursa cea mai buna de minerale si vitamine sunt alimentele naturale de origine vegetala. Alimentatia nesanatoasa, plantele cultivate industrial, hrana excesiv prelucrata etc. cauzeaza in timp omului modern diferite carente in vitamine si minerale indispensabile organismului si poate constitui cauza a numeroase boli.

  Suplimentele nutritionale din gama Vitamine + Minerale, oferite de Vita Crystal, vin in intampinarea nevoilor organismului ce nu pot fi acoperite prin alimentatia cotidiana.

 • Germeni Bio+Active

  BIO+ACTIVE este o gama de suplimenti alimentari enzimatici si de flavonoizi vegetali extrasi din germenii diferitelor plante binefacatoare.

  Ce sunt enzimele?
  • Sunt proteine care accelerează viteza de desfăşurare a proceselor biochimice din organism.
  • În organismul uman au fost identificate 3000 de enzime.
  • În decurs de 1 minut, enzimele intervin în 36 milioane de reacţii biochimice.
  • La naştere avem sisteme enzimatice preformate, dar pe parcursul vieţii poate deveni necesară înlocuirea acestora.
  • Spre deosebire de vitamine, enzimele sunt produse numai în organisme vii.

  Sursa cea mai bună de enzime este reprezentată de germenii vegetali. Din sămânţa minusculă, sub acţiunea umidiţăţii şi a căldurii, izbucneşte, cu o energie imensă, noua viaţă. Seminţele conţin cantitaţi mari de enzime, necesare dezvoltării unei noi plante şi această cantitate creşte şi mai mult în timpul germinării.

  Printre altele, sănătatea noastră depinde de prezenţa enzimelor în organism, în cantitate suficientă! Modul de viaţă neadecvat, alimentaţia necorespunzătoare (chiar şi încălzirea excesivă sau repetată a alimentelor) şi feluritele boli, consumă cantităţi imense din rezervele enzimatice, provocând în timp un dezechilibru şi astfel organismul este din ce în ce mai expus la îmbolnăviri grave sau chiar la îmbătrânire precoce.

  Germenii conţin toate elementele de care organismul are nevoie pentru păstrarea sănătăţii:
  • Germenii conţin cantităţi însemnate de vitamine.
  • Sunt bogaţi în vitaminele: A, B-complex, C, D, E, G, K, U.
  • Germenii sunt şi surse excelente de minerale, conţin calciu, magneziu, fosfor, clor, potasiu, sodiu, siliciu. Acestea se află în stare naturală în plante, putând fi utilizate cu eficienţă maximă de către organismul uman.
  • Germenii sunt bogaţi în aminoacizi esenţiali.

  Când o sămânţ
  ă germinează, conţinutul ei de vitamina C creşte de 27 ori, conţinutul de caroten (după 2 ore de germinare) ajunge la 200%, conţinutul de vitamina B creşte cu 50%, iar cel de vitamina A cu 120%.

  Biogermenii conţin cu 25% mai multă energie decât carnea, dar nu îngraşă

 • Produse cosmetice
 • Absorbante intime anionice